Projektno delo – izziv sodobne šole

Vabimo Vas na drugo tradicionalno iEARN srečanje, ki bo potekalo v ponedeljek, 29. avgusta 2011 na OŠ Šenčur pri Kranju.

Namen konference z naslovom "PROJEKTNO DELO – IZZIV SODOBNE ŠOLE" je predstavitev izvedbe iEARN projektov v praksi, sodelovanje v delavnicah in druženje v okviru projektnih skupnosti. Pričakujemo udeležbo učiteljev in vzgojiteljev, ki že delujejo v projektih, kot tudi vseh, ki jih sodelovanje zanima.

Že vrsto let v Sloveniji deluje organizacija  iEARN, ki združuje učitelje po vsem svetu in jim omogoča skupno sodelovanje v projektih. Avgusta 2010 smo uspešno organizirali prvo srečanje učiteljev IEARN, ki je potekalo pod naslovom PROJEKTI NAS BOGATIJO.

Tudi letos smo se odločili, da organiziramo srečanje/konferenco učiteljev in tako omogočimo izmenjavo njihovih izkušenj in predstavitev primerov dobre prakse. Pričakujemo, da se bo srečanja udeležil vsaj en učitelj, ki že sodeluje oz. namerava v letu 2011/12 sodelovati v iEARN projektu ali koordinirati projekt na vaši šoli.

 

Drugo tradicionalno srečanje učiteljev IEARN bo potekalo pod naslovom PROJEKTNO DELO – IZZIV SODOBNE ŠOLE.

Srečanje bomo organizirali 29. 8. 2011 na Osnovni šoli ŠENČUR od 9. do 17. ure.

Namen srečanja je:

  • predstavitev programa iEARN in predstavitev naše podpore učiteljev (spletna stran v slov. jeziku – http://info.edus.si/iearn in http://www.sio.si/sio/projekti/iearn.html, gradiva, novice v slovenskem jeziku, potrdila, srečanja v Sloveniji, mednarodna konferenca vsako leto, združevanje učiteljev, ki delajo v istih projektih)
  • predstavitev sodelovanja v projektih s konkretnimi primeri in izdelki, prikaz izvedbe projekta
  • motivacija učiteljev za delo, vključevanje vsebin projekta v delo z učenci
  • izkušnje učiteljev iz tujine, ki sodelujejo v iEARN (videokonferenca)

Prijave zbiramo do 15. avgusta 2011 na naslov OŠ ŠENČUR, Pipanova cesta 43, 4208 ŠENČUR ali na elektronski naslov o-jsmsencur.kr@guest.arnes.si

Kotizacija za srečanje je 15 evrov.

Nakažite jo na OŠ Šenčur  –  TR 01317-6030681645.

Za prijetno srečanje in druženje je zaželeno, da vsak učitelj prinese kulinarično posebnost svojega kraja. V kolikor je učitelj že sodeloval v iEARN projektih, naj prinese končne izdelke, da jih bomo na srečanju razstavili.