Dijaka SERŠ Maribor sta dosegla drugo mesto na svetovnem robotskem tekmovanju “RoboCup Junior” v Carigradu

Dijaka 2. in 3. letnika Tehniške gimnazije SERŠ Maribor, Bojan Potočnik in Tadej Tofant, sta na svetovnem robotskem tekmovanju v Carigradu »ROBOCUP JUNIOR« v kategoriji RESCUE B dosegla drugo mesto.

Nastopila sta pod imenom »SERŠ Team« (SERŠ – Srednja elektro in računalniška šola Maribor). Njun spremljevalec v Carigradu je bil učitelj računalništva g. Slavko Nekrep, mentor pri pripravi robota doma pa učitelj praktičnega pouka g. Milan Ivič.

Slavko Nekrep je upravičeno vesel poslal sporočilo.

"Iz Istanbula vam ekipa SERŠ TEAM sporoča lepe novice.
Fanta Bojan Potočnik (2.ag) in Tadej Tofant (3.ag) sta dosegla na robotskem tekmovanju ROBOCUP JUNIOR v svoji kategoriji RESCUE B drugo mesto na svetu. Sodelovalo je 18 ekip iz 16 držav (Kitajska 2x, Brazilija, Nemčija, Švica, Slovaška 2x, Madžarska, Avstrija, Tajska, Mehika, Portugalska, Iran, Slovenija, Švedska, ZDA, Japonska, Italija).
Bilo je dramatično kot le kaj. Prvo mesto sta zgrešila po smučarsko za stotinko sekunde (za 30 točk od skupaj 1620).
Tekmovala sta tri dni, vsak dan po tri vožnje. Upoštevalo se je 8 najboljših voženj. In to še ni vse. Zadnji dan je najboljših 12 posamičnih ekip sestavilo 6 mešanih ekip. V sodelovanju s Slovaki sta tukaj dosegla tretje mesto."

Povezave: