Evropski fotografski natečaj 2011: Poudarek na preprečevanju tveganj

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, tako da v svoj objektiv ujamejo posnetek, ki prikazuje varnost in zdravje pri delu, s posebnim poudarkom na preprečevanju tveganj.

Mednarodna žirija od fotografov pričakuje domišljijo in ustvarjalnost in fotografije, ki bodo pritegnile pozornost k pozitivnim vidikom preprečevanja tveganj. Letos prvič bo podeljena tudi posebna nagrada za sodelujoče, stare manj od 21 let!

Ta vseevropski fotografski natečaj organizira agencija EU-OSHA, da bi spodbudila ozaveščenost o zdravih delovnih mestih in preprečevanju tveganj pri delu. Poslanstvo agencije je „omogočiti varnejša, bolj zdrava in produktivnejša delovna mesta v Evropi“.

EU-OSHA z drugim fotografskim natečajem poziva vse Evropejce, ki radi fotografirajo, bodisi poklicno bodisi ljubiteljsko, naj še enkrat vzamejo fotoaparat in posnamejo svojo fotografijo o varnosti in zdravju na delovnem mestu. Letos so udeleženci natečaja vabljeni, naj posnamejo fotografije o tem, kako na preprečevanje tveganj gledajo ljudje iz 27 držav članic EU in drugih držav, in se potegujejo za najvišjo nagrado 3 000 EUR.

Mednarodna žirija pozdravlja fotografsko domišljijo in ustvarjalnost ter ceni predvsem fotografije, ki so osredotočene na pozitivne vidike preprečevanja tveganj pri delu.

Najboljše tri fotografije bodo izbrane glede na ustvarjalnost in izvirnost ter vsesplošno nanašanje na Evropo.

Za navdih si oglejte najboljših 13 fotografij iz leta 2009.

Rok za oddajo prispevkov je 31. avgust 2011!

Za več informacij o natečaju, postopku prijave, zadnje novice obiščite Facebook in Flickr strani, ki sta dostopni iz:

Vir in več podatkov: