Gregor Nikolić (SERŠ, Maribor) je osvojil medaljo na Expo-Sciences International 2011 v Bratislavi

Od 19. do 23. julija 2011 je v Bratislavi na Slovaškem potekalo Svetovno srečanje mladih raziskovalcev oz. Expo-Sciences International 2011.

Slovenijo je zastopal Gregor Nikolić s Srednje elektro-računalniške šole Maribor, ki je v kategoriji »Elektronika in mehanska tehnologija« za uspešno predstavitev projekta z naslovom »Inteligentna regulacija temperature v šoli in s tem privarčujem!« osvojil medaljo.

Gregor Nikolić je bil za predstavnika Slovenije za Expo-Sciences International izbran na Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije, ki ga Zveza za tehnično kulturo Slovenije že tradicionalno organizira v Murski Soboti.

Svetovno srečanje mladih raziskovalcev poteka na vsaki dve leti v organizaciji MILSET – Mednarodnega gibanja za prostočasne dejavnosti, znanost in tehnologijo ter lokalnega organizatorja v državi, kjer se srečanje odvija. Cilj srečanja je promocija znanstvenih projektov, ki so jih ustvarili mladi po svetu, predstavitev projektov v multikulturnem okolju in sodelovanje z različnimi institucijami, ki mladim lahko pomagajo pri njihovih projektih. Naslednje leto bo srečanje potekalo na evropski ravni, MILSET pa je že objavil poziv za organizatorja Expo-Sciences Europe 2012.

Vir: