Oddajte zahtevek za dodelitev nacionalnega znaka kakovosti

To je priznanje za visoko kakovost vašega dela! Z nacionalnim znakom kakovosti nagradite učence in sebe. To je prvi korak k sodelovanju na natečaju za nagrade eTwinning 2012!

Kaj je nacionalni znak kakovosti?

Nacionalni znak kakovosti je neposredno priznanje učiteljem in šolam za visoko raven dejavnosti v okviru eTwinning projektnega dela. Za učence in učitelje predstavlja spodbudo pri njihovih delovnih naporih in potrditev njihovega zavzemanja za kakovost in odprtost za sodelovanje na evropski ravni. Učitelji so s svojimi projekti pokazali, kaj vse je možno doseči z eTwinning dejavnostmi.

Kako deluje?
Za nacionalni znak kakovosti lahko zaprosite preko eTwinning namizja. Prošnjo najdete v rubriki ‘Moji projekti’. Prošnje za dodelitev nacionalnega znaka kakovosti posameznim šolam zbirajo in vrednotijo nacionalne svetovalne službe (NSS). Znak se podeljuje skozi vse leto, vendar so v nekaterih državah določeni prijavni roki, zato se o tem pozanimajte pri svoji NSS. Ko bo vaša prošnja potrjena ali zavrnjena, vas bo NSS o tem obvestila.
Če bo vaša prošnja potrjena, boste v rubriki ‘Moji projekti’ našli certifikat z vašim imenom in ikono nacionalnega znaka kakovosti.
NOVOST! Certifikat za učence! (September 2011)
Pripravili smo tudi posebno predlogo nacionalnega znaka kakovosti za učence, ki je priznanje za njihovo predano in trdo delo na eTwinning projektih. Če bo vaša prošnja potrjena, boste tudi znak kakovosti za učence našli na svojem namizju. Na certifikatu bo zapisan naslov projekta,’s imena učencev’ ročno vnesete sami.

Kakšna je povezava med nacionalnim evropskim znakom kakovosti ter evropskim natečajem?
Če nacionalni znak kakovosti prejmeta dva ali več projektnih partnerjev (za isti projekt), se vsem avtomatično podeli tudi evropski znak kakovosti. Evropski znak kakovosti se podeljuje samo enkrat letno (septembra). Pri nacionalni svetovalni službi se pozanimajte o rokih za oddajo v svoji državi, da boste ujeli septembrski rok za podelitev evropskega znaka kakovosti.
Evropski znak kakovosti je predpogoj za prijavo na evropski natečaj (prijave bomo začeli zbirati v mesecu oktobru 2011). Partnerji, ki ne bodo prejeli evropskega znaka kakovosti, ne bodo upravičeni do sodelovanja na evropskem natečaju eTwinning 2012.

Vir: eTwinning