Piratsko prenašanje za osebne namene le ne bo kaznivo dejanje

Odbor za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje v Državnem zboru RS je na svoji zadnji seji sprejel dopolnilo, s katerim je spremenil predlagano določbo glede kazenskega preganjanja spletnega piratstva, piše Zps.si

V dopolnilu glede predlagane spremembe 148. člena kazenskega zakonika (KZ), ki ga je vložil LDS, je zapisano, da uporaba piratskih avtorskih del za osebne namene ni kaznivo dejanje. Preganjalo se bo zgolj uporabo tovrstnih vsebin v komercialne namene.

Z vsebino dopolnila so zadovoljni tudi na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS). Spremembe oz. dopolnitve 148. člena KZ je res še možno popravljati, vendar jih glede na dosedanjo razpravo ne pričakujemo. Seveda pa bomo na ZPS budno spremljali nadaljnje postopke.

V akcijo proti predlagani spremembi 148. člena je stopil ZPS skupaj s potrošniki. Zahvaljujejo se vsem 2000 potrošnikom, ki so se aktivno vključili v akcijo proti spremembi s podpisom spletne peticije. Akcija je dober dokaz, da s skupnimi močni lahko dosežemo spremembe.

Vir: Safe.si

Objavil/-a: Safe.si
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...