Dan varne rabe interneta – 7. 2. 2012

Imamo datum naslednjega Dneva varne rabe interneta – 7. 2. 2012! Tema je zanimiva Povezovanje generacij in učenje drug drugega o varni rabi interneta.

Center za varnejši internet SAFE-SI ponovno vabi vse šole, da se pridružijo aktivnostim ob Dnevu varne rabe interneta v februarju 2012. Glavni namen tega posebnega dne je promocija varne in odgovorne rabe interneta in mobilnih telefonov, predvsem med otroki in mladostniki ter njihovimi starši in učitelji.

Osrednjo pozornost pa bomo tokrat namenili spodbujanju medgeneracijskega dialoga, sodelovanja ter izmenjavi izkušenj in znanj o varni rabi interneta med mladimi in njihovimi starši, starimi starši in učitelji. Mladi  nas starejše prekašajo pri uporabi različnih tehnoloških naprav, storitev in rešitev in tu se lahko od njih marsikaj naučimo, manjka pa jim življenjskih izkušenj za modro presojo, odgovorno ravnanje in pravilne odločitve pri uporabi tehnologije in morebitnih zagatah povezanih s tem  in tu jim lahko pomagamo starejši s svojimi izkušnjami in znanji. Oboji lahko torej veliko pridobimo iz takega dialoga.

Šole pozivamo, da v februarju prihodnje leto v tem duhu pripravijo tehniški ali kulturni dan, delavnico, debato, posvet, srečanje ali kakršnokoli drugo aktivnost, kjer bo omogočeno sodelovanje in izmenjava znanj o varni rabi interneta med mlajšo in starejšo generacijo.

V naslednjem šolskem letu bomo šolam poslali delovne pakete, v katerih bodo že pripravljene predloge različnih aktivnostih, ki jih lahko izvedejo.  

Veseli bomo šol, ki nam bodo svoj interes za sodelovanje izrazile na info(at)safe.si.

Vir: safe.si

Poglejte tudi tukaj: