Hura!!! Učenci razredne stopnje imamo e-časopis.

Skupina učencev druge triade si je v okviru interesne dejavnosti pod mentorstvom učiteljice Erike zaželela na spletu objavljati novičke in članke o svojih aktivnostih.

Na šoli sicer izhaja papirnata varianta časopisa Solkanska sapica, a največkrat le enkrat letno. Pri uresničitvi načrta jim je pomagala spletna aplikacija e-journal, ki jo je v okviru Comenius 3 razvila skupina pod vodstvom Fincev.

Oblikovali so skupino urednikov, ki so se pod mentorstvom ge. Šavli učili, kako deluje spletno okolje e-journal in na kakšen način lahko v njem objavljajo članke in prispevke za svoj e-časopis.

Skupinica nadobudnih učencev je viharila možgane in iskala ideje, kako izrabiti dani izziv. Najprej so razmislili, katere teme vključiti v svoj e-časopis in kaj vse je potrebno opraviti pred objavo. Nato so si porazdelili zadolžitve in sicer od zbiranja novičk, slikanja dogodkov, urejanja slik in fotografij za objavo, pa do urejanja člankov in prispevkov in objave v e-časopisu.

Veronika rada riše, zato je oblikovala logotip e-Sapice. In rodila se je prava e-Sapica (http://www.ejournal.fi/SAPICA/), ki letos vstopa že v četrti letnik izhajanja. Mali nadobudneži tako na zanimiv način s pomočjo sodobne tehnologije obveščajo sošolce, starše in širšo skupnost o aktualnem dogajanju na razredni stopnji.  Kot so sami zapisali »Naš e-časopis je ogledalo naših vsakodnevnih aktivnosti in zanimivih dogodkov na šoli.”
Katjo, Lariso, Metko, Katarino in Veroniko smo ujeli v računalniški učilnici, ko so pripravljale in objavile članek o uporabi tablice pri pouku .

Povezava: