eJournalizm – Čezmejno izobraževalno sodelovanje z uporabo spletnih orodij, seminar “polnočno sonce”

Vabimo vas na vsakoletni seminar organiziran v okviru programa Comenius  2.

Kdaj in kje?
Od nedelje 10.6.2012 do sobote 16.6.2012 v Inari, (Laponska) blizu jezera Inari, enega največjih jezer Finske. Resnično 24 ur dnevne svetlobe …

Kaj je cilj seminarja?

Cilj seminarja je, naučiti se, kako tehnično in didaktično uporabljati spletno okolje eJournal, za mednarodne projekte. Organizirali bomo tudi delavnice, na katerih boste spoznali, kako ustvariti preprosta video gradiva. Naučili se boste tudi, kako uporabiti videokonferenco za namen mednarodnega projekta.

Vsa omenjena orodja in spretnosti pomembno vplivajo na dvig kakovosti mednarodnih projektov.

Na seminarju boste dobili svoj eJournal, ki ga boste lahko kasneje uporabili za delo v mednarodnem projektu.

Cena seminarja

Seminar je uradno priznan in objavljen s strani nacionalnih agencij (Comenius). Zato se morate prijaviti na vašo nacionalno agencijo (CMEPIUS za Slovenijo), ki bo odločala o finaciranju vašega sodelovanja na seminarju.

 Kdo se lahko prijavi?

Ciljna skupina: vsi učitelji (osnovnih in srednjih šol), ki imajo osnovan IKT znanja in kompetence (urejevalnik besedil, brskanje po internetu).

 Več informacij najdete na spodnjem naslovu:

http://ejournal.eduprojects.net/lapcom2

Prijava

1. Najprej se morate pred-registrirati za seminar. Na tem naslovu: 
http://ejournal.eduprojects.net/lapcom2/  najdete vse potrebne informacije, kako se pred- registrirati. Kliknite na Course Info in preberite članek 1: How can I participate. Instructions

2. Nato vam orgamizator pošlje e-pošto s potrditvijo pred-registracije. Pomagali vam bodo tudi pri izpolnjevanju on-line obrazcev za prijavo.

3. Povežite se z nacionalno agencijo (CMEPIUS). Izpolniti bo potrebno uradni obrazec za prijavo na ta seminar  in ga poslati skupaj s predregistracijsko potrditvijo organizatorja na NA (CMEPIUS).

Naslov: http://www.cmepius.si/

Rok prijave je 16. Januar 2012.

4. Ko dobite obvestilo iz NA, da so vam odobrili prošnjo, to takoj sporočite organizatorjem. Počakajte na potrditev tudi s strani organizatorja seminarja preden rezervirate let.