Začenja se državno spletno tekmovanje Hitro in zanesljivo računanje za šolsko leto 2011/12

V ponedeljek, 14. 11. 2011, se v organizaciji Zavoda RS za šolstvozačenja 1. krog državnega tekmovanja Hitro in zanesljivo računanje, ki traja dva tedna.

Tekmovalci v šestih starostnih skupinah se bodo interaktivno preko spletne aplikacije na strani http://si.lefo.net/ pomerili v seštevanju in odštevanju v različnih množicah števil (prve tri starostne skupine udeležencev bodo računale v množici naravnih števil, ostale tri pa v množici celih števil). Kadarkoli v teh dveh tednih lahko uporabnik, ki je prijavljen v spletno aplikacijo, odigra pripravljeno aktivnost, ter tako sodeluje v tekmovanju.

Državno tekmovanje sestavljajo trije tekmovalni krogi na daljavo preko spleta in finalno srečanje v živo, na katero se uvrstijo najboljši tekmovalci. Udeležujemo se tudi meddržavnih tekmovanj in zadnje smo 2. 5. 2011 v Črnomljutudi gostili. Naši tekmovalci v meddržavnem merilu dosegajo vedno boljše rezultate, dosegli so posamezno 2. in 3. mesto. Čestitamo!

Največ tekmovalcev je sicer učencev osnovnih šol, tekmujejo tudi srednješolci, pa tudi starši in mentorji. K sodelovanju vabimo tudi Vas, ki so vam izziv računske spretnosti.

Povezava: