Projekt »Ruščina iz Rusije preko videokonference«

Osnovna šola Podgorje pri Slovenj Gradcu bo v okviru projekta »Ruščina iz Rusije preko videokonference«, ki je bil odobren preko razpisa, ki izhaja iz deklaracije o sodelovanju pri promociji ruščine na osnovnih in srednjih šolah v Republiki Sloveniji (Ministrstvom za šolstvo in šport Republike Slovenije, Veleposlaništvom Ruske federacije v Republiki Sloveniji in Društvom Slovenija Rusija) in Pravil o oblikovanju in uporabi sredstev Promocijskega sklada za promocijo ruskega jezika in ruske kulture na osnovnih in srednjih šolah v Republiki Sloveniji, sodelovala s šolo iz okolice Moskve (Первая школа Дубны).

Vsaka šola bo pripravila rusko-slovenski program, ki bo predstavljen na odru in na video platnu na skupni prireditvi. Izvedba je predvidena 7. decembra kot uvodni del vsakoletnega novoletnega sejma. Pridobljena sredstva se bodo uporabila za nakup manjkajočih naglavnih mikrofonov.

Videokonferenčni prenos bo mogoče spremljati tudi preko spleta preko Arnesovega strežnika, po koncu videokonference pa bo na voljo tudi posnetek.

Vir:

Objavil/-a: Arnes
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...