Ekonomska šola Murska Sobota vključena med 60 najboljših stavb na svetu na področju vzgoje in izobraževanja po izboru strokovne komisije OECD CELE

Pred kratkim je izšel  zbornik OECD »Oblikovati za izobraževanje« (»DesigningforEducation«), ki je  svetovni zbornik Centra OECD za učinkovita učna okolja (CELE). OECD v tem vsake pet let predstavi najboljše primere kakovostnih in inovativnih učnih okolij na vseh ravneh vzgoje in izobraževanja.

Za izdajo 2011 je strokovna komisija v močni konkurenci izbrala šestdeset odličnih izobraževalnih objektov iz osemindvajset držav, tudi Slovenije. V predstavitvi  Ekonomske šole Murska Sobota so pohvalili njeno vizualno in prostorsko harmonijo: zunanjo umirjenost v kontrastu z barvitostjo okolice ter notranjo skladnost barv in oblik. Posebej so izpostavili  vključenost  šolskega osebja v razvijanje idejne zasnove ter prožnost arhitekturne zasnove, ki omogoča uporabo šolskih prostorov tudi za spodbujanje druženja skozi dejavnosti, kot sta šport in kultura. 

Slovenija v programu OECD CELE aktivno sodeluje že od leta 2002. Oktobra 2009 je Služba za investicije Ministrstva za šolstvo in šport v sodelovanju s Centrom CELE organizirala mednarodno konferenco o vprašanjih trajnostnega razvoja v povezavi s šolsko infrastrukturo.Program CELE je edina mednarodna pobuda, namenjena izmenjavi idej, raziskav in izkušenj na področju šolskih gradenj ter skupnim projektom, katerih cilj je zagotoviti stimulativno  vzgojno izobraževalno okolje.


Več informacij o zborniku »Oblikovati za izobraževanje« je na voljo na spletni strani organizacije OECD:

Objavil/-a: Mss
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...