Ko se eTwinning sreča s snovalci politike!

Preko svojega omrežja EUN (Evropsko šolsko omrežje) je 30 Ministerstev za izobraževanje posebno pozornost posvetilo eTwinningu s tem, da je pomembno konferenco Evropskega šolskega omrežja povezalo z vsakoletno eTwinnig konferenco, ki je 16. in 17. novembra potekala v italijanski Genovi. Posvečena je bila Regionalnim evropskim izobraževalnim oblastem.

Omenjena dvojna konferenca je predstavljala veliko priložnost za predstavitev eTwinninga tristo petdesetim snovalcem politike. Publiko je sestavljalo veliko število različnih deležnikov, kot so Ministrstva za izobraževanje, predstavniki institucij EU, lokalne/regionalne oblasti, šolski inšpektorji, izobraževalci učiteljev, člani Nacionalnih svetovalnih služb in Centralne svetovalne službe. To je omogočilo, da so bila tako plenarna zasedanja kot tudi delavnice dinamične in produktivne.

Konferenca se je začela z video posnetkom Komisarke Androulle Vassiliou . “eTwinning je zgodba o uspehu Evropske unije,” je dejala. “Na tisoče šol ga je uporabilo za to, da bi napravilo učenje bolj zanimivo, strokovno spopolnjevanje učiteljev pa bolj plodno. Zasluži si priznanje in prepoznavnost. Zato je povsem ustrezno, da je cilj tega dogodka snovalce politike opozoriti na inovacijo in sodelovanje, ki ju omogoča eTwinning .

Vir, več branja in video posnetki:

Objavil/-a: Etwinning
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...