Sprememba termina finala državnega spletnega tekmovanja Hitro in zanesljivo računanje

V ponedeljek, 12.12.2011, se je pričel drugi krog državnega tekmovanja Hitro in zanesljivo računanje, ki traja do petka, 23. 12. 2011, do 22. ure.

Kadarkoli v teh dveh tednih lahko uporabnik, ki je prijavljen v spletno aplikacijo, odigra pripravljeno aktivnost, ter tako sodeluje v tekmovanju.Učenci prve starostne skupine boste primerjali vsote in razlike, vsi ostali pa se boste pomerili v množenju (učenci druge in tretje starostne skupine računate v množici naravnih števil, starejši pa v množici celih števil).

Ker tekmovanje ni na izpadanje iz kroga v krog, se ga lahko udeležite tudi tisti, ki niste sodelovali v prvem krogu tekmovanja. Po preteku vseh treh tekmovalnih krogov bomo namreč s pomočjo spletne aplikacije vsakemu tekmovalcu sešteli rezultate dveh njegovih najuspešnejših krogov.

Najuspešnejši tekmovalci iz vsake od šestih starostnih skupin se boste uvrstili v finale, ki bo potekalo v živo. Tako imate še vsi priložnost, da se uvrstite v finale državnega spletnega tekmovanja, ki ga v organizaciji Zavoda RS za šolstvo izvajamo že sedmo leto zapored.

Opozorilo:

Finale državnega tekmovanja Hitro in zanesljivo računanje je prestavljeno na petek, 9. 3. 2012. Prvotno načrtovani termin, 24. 3. 2012, namreč sovpada z obveznim izobraževanjem sodelavcev projekta e-šolstvo, ki bo po konferenci SIRikt 2012.

Finale v živo bomo tako izvedli v petek, 9. marca 2012, ob 15. uri v OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

Prosimo za razumevanje.

Povezave: