Znani nagrajenci natečaja OpenLab

V ponedeljek, 19. decembra, je v prostorih OpenLaba v Kranju potekala razglasitev nagrajencev natečaja za najboljše ideje za aplikacije in izdelane aplikacije na platformah iOS, Android in NetBox. Nagrade so poleg OpenLaba prispevala tudi partnerska podjetja natečaja, Iskratel, Telekom Slovenije ter hčerinska družba TSmedia.

Natečaj je bil namenjen spodbujanju inovativnosti osnovnošolcev, srednješolcev in mladih do dvajsetega leta starosti iz vse Slovenije. Namen natečaja, je bil spodbuditi mlade, da svoje ideje o možnostih uporabe sodobnih komunikacijskih tehnologij predstavijo javnosti. Na ta način so imeli mladi priložnost, da nadgradijo svoje znanje na področju sodobnih telekomunikacij in hkrati osvojijo privlačne nagrade.

Nagrade za najboljše ideje oz. aplikacije so prejeli Peter R. za najboljšo idejo za NetBox aplikacijo – Ocene filmov (nagrada v višini 750 evrov), Tomaž Ž. za najboljšo idejo za Android ali iPhone aplikacijo – Dež alarm (nagrada 350 evrov), Filip K. za najboljšo idejo za iPad aplikacijo –  Box Control  (nagrada 350 evrov), Domen J. za najboljšo aplikacijo za inovativen dostop do vsebin  – Dijaški.net (nagrada potovanje za dve osebi) ter  Aleksandar M. in Rok J. za najboljšo izdelano Android aplikacijo – Puzzle 15 (nagrada tablični računalnik Samsung GalaxyTab). Dodatna nagrada za najboljšo idejo za NetBox aplikacijo, za najboljšo iOS (iPhone/iPad) aplikacijo ter najboljšo NetBox aplikacijo niso bile podeljene. Denarne nagrade je podaril OpenLab, nagrado za najboljšo izdelano Android aplikacijo Telekom Slovenije ter nagrado za najboljšo aplikacijo za inovativen dostop do vsebin najdi.si oz. TSmedia.

Vir in celotna informacija:

Objavil/-a: Openlab
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...