Evropska verižna reakcija: projekt eTwinning prejme nagrado!

Prejemniki posebne Nagrade za evropsko sodelovanje pri ustvarjanju izobraževalnih medijev za leto 2011 so ustvarjalci projekta eTwinning!

Projekt eTwinning je bil nagrajen na konferenci o Medijih in učenju , Omejevanje moči medijev, kot podpora učenju, ki je od 24. do 25. novembra potekala v Bruslju.

Šole in institucije, namenjene izobraževanju učiteljev so bile povabljene k sodelovanju v natečaju za Medijske nagrade 2011 , da bi predstavile svoje najboljše projekte, ki za učenje in poučevanje uporabljajo IKT. Posebna nagarda za evropsko sodelovanje pri ustvarjanju izobraževalnih medijev za leto 2011 se podeljuje za najboljše izdelke s področja izobraževalnih medijev in projekte, ki predstavljajo rezultat evropskega čezmejnega sodelovanja ter predstavlja priznanje za učinek, ki ga ima lahko tako sodelovanje na boljše razumevanje in krepitev evropske dimenzije.

Evropska verižna reakcija je tako tehnološko/umetniški projekt kot tudi natečaj za osnovne šole, katerega pobudnika sta Dave Schrauwen učitelj iz Belgije in Michael Purves, učitelj iz VB.

S pomočjo omenjene inciative so osnovne šole iz cele Evrope pozvali, da izdelajo film, ki bo prikazoval"Rube-Goldbergu/Robertu Stormu Petersenu-podobno" verižno reakcijo, najboljša verižna reakcija pa prejme nagrado. Nazadnje so bili vsi video posnetki združeni v veliko čezmejno Evropsko verižno reakcijo. Med projektom so se otroci na zabaven način seznanili z znanostjo in računalniki. Učenci so lahko opazovali različne izdelke evropskih vrtsnikov ter spoznali različne kulture in jezike ter pisali komentarje o video posnetkih, ki so jih naložili njihovi novi prijatelji.

"Evropska Verižna reakcija 2012 se je začela ter poteka tudi v tem trenutku. Ogledate si lahko katere države v njej trenutno sodelujejo in če vaša država ni omenjena na blogu, vas vabimo, da se nam pridružite! Letos sodeluje že 19 partnerjev, tako da se projekt krepi in to nas zelo veseli!

Vsekakor smo odkrili veliko vrednost projektov eTwinning. Upamo, da boste ob naši multimedijski pustolovščini dobili navdih, pri tem vam želimo obilo sreče! !"

Dave Schrauwen, pobudnik Evropske verižne reakcije.

Vir, povezava: