Tekmovanje ekip z roboti – FIRST LEGO League v Sloveniji

Odprto državno prvenstvo v Sloveniji, v sezoni "Food Factor", bo 28. januarja 2012, v OŠ Hruševec v Šentjurju pri Celju.

 
Tekmovanje sestavlja:

robotsko tekmovanje (izvedba na mizi in tehnični intervju), za lažjo predstavo, kako poteka izvedba na mizi, si oglejte tole   In nikar se ne ustrašite…raje pomislimo:"Otroci zmorejo ogromno…potrebujejo vzpodbudo, malo pomoči in čim manj omejevanja pri razmišljanju, iskanju novih idej, rešitev,…"

projekt (predstavitev raziskovalnega projekta)-otroška domišljija ne pozna meja…ena izmed predstavitev je bila takšna.

vrednote FLL-Core Values http://www.fll.si/o-fll/vrednote-fll

Tekmovanja FLL so zelo privlačna tudi za dekleta.

Glede na vsakoletni tematski izziv (Izziv 2011 bo na temo "Prehrana"-Kako ohraniti hrano varno?), otroci sestavijo in programirajo svojega robota. V skupini razvijajo ideje, se posvetujejo s strokovnjaki iz okolice, eksperimentirajo, uporabijo svoje znanje, domišljijo in predlagajo rešitve. Ta je lahko izvirna ali pa temelji na kateri izmed že predlaganih rešitev.

Robotova izvedba nalog na mizi se točkuje; čas je omejen na dve minuti in pol. Sestavni del robotskega tekmovanja je tudi tehnični razgovor ekipe s skupino sodnikov o načrtovanju in delovanju njihovega robota.

Vsaka ekipa v okviru tekmovanja izdela projekt, ki se navezuje na temo tekmovanja. Sestavni del priprave na projekt je razgovor z ljudmi iz bližnje okolice, v kateri ekipa živi, in se ukvarjajo z obravnavanim problemom.

Ekipa mora projekt  predstaviti žiriji. Čas predstavitve je omejen na približno 5 minut. Ekipe lahko projekt predstavijo na različne načine: s plakati, intervjuji, igrami, pesmimi, z različnimi kostumi…..Čim bolj izvirno, tem boljše!

Tekmovanje FLL je poseben dogodek, kjer se prepletata tekmovanje, druženje in zabava. Vse ekipe in ostali sodelujoči morajo spoštovati in slediti vrednotam FLL.

Najboljša slovenska ekipa se bo udeležila Evropskega tekmovanja, ki bo junija 2012 v Nemčiji, v mestu Mannheim.

Vir: