Nacionalni seminar DC-NET: Nove e-storitve na področju kulture

V  ponedeljek, 6. 2. 2012 bo od 9.45 do 13.30 na Ministrstvu za kulturo (Maistrova ulica 10, Ljubljana) Nacionalni seminar DC-NET: Nove e-storitve na področju kulture.

Projekt DC-NET (www.dc-net.org) združuje osem evropskih ministrstev za kulturo – Italije, Francije, Estonije, Slovenije, Grčije, Švedske, Madžarske in Belgije.

Cilj projekta je povezovanje in spodbujanje razvoja ter uporabe najsodobnejše informacijsko-komunikacije tehnologije (e-infrastruktura) na področju kulturne dediščine (muzeji, knjižnice, arhivi, avdiovizualni arhivi, institucije za nepremično dediščino) in celotnega kulturnega sektorja. DC-NET želi prispevati k tesnejšemu sodelovanju kulturnih ustanov z nacionalno in evropsko e-infrastrukturo z namenom ustvarjanja inovativnih storitev, orodij in zbirk podatkov za podporo multidisciplinarnim raziskavam na področju digitalne kulturne dediščine.

Nacionalni seminar (program) je namenjen predstavitvi projekta DC-NET in novih e-storitev na področju kulture različnim interesnim skupinam in tudi predstavitvi možnosti, ki jih nacionalna akademska in raziskovalna mreža Arnes lahko ponudi e-kulturi.
 
Prijava je bila možna do 2. 2. 2012 po elektronski pošti, dogodek pa boste lahko spremljali tudi v živo preko Arnesovih spletnih konferenc VOX.

Vir: Arnes

Objavil/-a: Arnes, Dj
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...