Izšel je LibreOffice 3.5. V uporabi je tudi portable verzija.

Na slovenski jezikovni strani za pisarniški paket LibreOffice je zapisano, da je LibreOffice brezplačen in odprtokoden, s funkcijami bogat pisarniški paket za Windows, Macintosh in Linux, ki ponuja šest s funkcionalnostjo bogatih programov za vse vaše potrebe po izdelavi dokumentov in obdelavi podatkov: Writer, Calc, Impress, Draw, Math in Base.

Je povsem poslovenjen, enostaven za namestitev in uporabo ter popolna izbira za domače uporabnike, podjetja, vladne in druge organizacije. Vedno bo brezplačen in odprtokoden, kar je najboljše jamstvo za neomejen, dolgoročen dostop do programja in lastnih datotek. S paketom dobite tudi brezplačno, kakovostno podporo in dokumentacijo naše velike, zveste skupnosti uporabnikov in razvijalcev.

LibreOffice uporablja ISO-standardizirani zapis ODF (OpenDocument Format), zna brati in pisati zapise programov Microsoft Office, kot tudi izvažati v zapisu PDF, tako da lahko do svojih dokumentov dostopate z vseh vrst računalniških naprav. S tem ponuja tudi najširšo možno združljivost z drugimi izdelki. LibreOffice je tudi nadvse prilagodljiv in ga lahko enostavno razširite z brezplačnimi dodatki, tako da lahko vzpostavite sistem, ki povsem ustreza vašim potrebam in navadam.

Prenosna (portable) verzija

LibreOffice Portable je polno funkcionalna prenosna različica LibreOffice — vključujoč urejevalnik besedil, preglednico, orodje za predstavitve, paket za risanje in zbirko podatkov — zaokrožena v prenosno aplikacijo, tako da lahko vse svoje dokumente in vse, kar potrebujete za delo, nosite s seboj, kamor koli greste. Zapakirana je v obliki PortableApps.com tako da lahko deluje s platformo PortableApps.com in njenim samodejnim posodobitvenim programom in shrambo aplikacij, deluje z drugimi prenosnimi meniji ali deluje samostojno s ključa USB, oblaka ali krajevnega diska. In je odprto kodna in povsem brezplačna.


Povezave: