Zloženka: informacije o omrežju Eurydice

Na evropski Eurydice spletni strani je v slovenskem jeziku objavljena promocijska zloženka z informacijami o omrežju Eurydice: Eurydice brochure 2011 SL (pdf, 608 KB). Vabljeni k ogledu!

Eurydice je evropsko informacijsko omrežje za izmenjavo podatkov o izobraževanju. Mreža je zgrajena iz enot v 33 evropskih državah in centralne enote v Bruslju, ki od leta 2008 deluje v okviru Izvršne agencije za izobraževanje, avdiovizualne vsebine in kulturo.

Eurydice Slovenija deluje na Uradu za razvoj šolstva na Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport in je nacionalna enota, ki skupaj z enotami drugih evropskih držav in centralno evropsko enoto v Bruslju sestavlja omrežje Eurydice.

Eurydice je vse od leta 1980 eden najpomembnejših strateških mehanizmov, ki so ga za spodbudo sodelovanja na področju izobraževanja ustanovili Evropska komisija in države članice z namenom prispevati k razumevanju izobraževalnih sistemov in politik. Med letoma 1995 in 2006 je omrežje Eurydice delovalo v okviru evropskega programa Socrates, od leta 2007 pa je del programa Vseživljenjsko učenje.

Povezave in vir brošure:

Related Files

Objavil/-a: Eurydice
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...