Adobe obljubil še vsaj 5 let aktivnega razvoja za Flash

Po pisanju spletnega portala Slo-Tech, je Adobe minuli teden objavil načrt (road map) za nadaljnji razvoj svoje platforme Flash, z obljubo, da mislijo vanjo aktivno vlagati še vsaj naslednjih 5 do 10 let.

Glavni namen je seveda pomiritev negotovosti v razvijalski skupnosti, ki se je po lanski najavi konca razvoja mobilnega flash predvajalnika in predstavitvi več orodij (Edge, Muse) za neposredno urejanje dinamičnih HTML5 strani upravičeno spraševala, če je nadaljnja investicija v platformo še smiselna. Adobe pravi, da vsekakor ja, posebej v branžah interaktivnih spletnih iger (Zynga in vse ostalo) in ti. premium (plačljivih) video storitev, kjer se HTML5 zaradi manjke prepričljive DRM rešitve (na tej se, ironično, pospešeno dela) in splošno slabše uporabniške izkušnje nekako še ni uveljavil.

Prihajajoča nadgradnja na Flash 11.2 – to pomlad, mimogrede zadnja s polno podporo za Linux – bo prinesla dolgo pričakovano možnost uporabe desnega in srednjega miškinega klika, s tem tudi izklop sedanjega kontekstnega menija (desni klik), ter predvsem boljšo podporo za 3D-pospešeni video in animacije, tako na namizju kot na mobilnih platformah preko Adobe Air.

Slika: CNet


Vir in več: