Učinkovita državna podpora za športno aktivnost državljanov – razmislimo o “digitalizaciji gibanja”

Vsi tisti, ki ste ali smo večji del svojega delovnega časa "prilepljeni" k računalniku, ker  tako zahteva digitalni svet, se lahko kdaj pa kdaj vprašamo, kako je z našim gibanjem, športnimi aktivnostmi, rekreacijo…

Anketa h kateri vas vabimo sicer ni tako ciljno usmerjena ampak je namenjena čim širšemu krogu populacije.

Lahko pa ob klikanju razmislimo, kaj je tisto, česar v svetu športa in rekreacije že dolgo nismo počeli in bi kazalo ponovno umestiti v naš vsakdan. Če ob tem pomagamo tudi k čim bolj verodostojnim rezultatom pa je to še dodana vrednost.

Sicer pa je za anketo zapisano tako

V okviru izvajanja projekta »Učinkovita državna podpora za športno aktivnost državljanov”, smo oblikovali spletno anketo »Vsakdan in gibanje«. Anketa je dostopna na http://www.1ka.si/cpr. Z njeno pomočjo želimo raziskati odnos različnih skupin prebivalcev Slovenije do telesne aktivnosti in vloge države pri tem.

Vse do sedaj izvedene raziskave po svetu kažejo, da se ljudje pomembno razlikujemo v pogledih, razumevanju in potrebah po telesni aktivnosti. Na te razlike mora biti odgovorna družba pozorna, jih spoštovati in se z najboljšimi močmi in spodbudami nanje odzivati. Najprej pa jih mora seveda prepoznati! Ta anketa je korak k tej prepoznavi in tudi  vaša pomoč pri tem bo neprecenljive vrednosti, tako kot je bilo že sodelovanje na intervjuju.

Hvaležni bomo, če boste presodili, da omenjenim vsebinam velja nameniti tudi pozornost vaših članov in če boste  informacijo posredovali do njih.

Osnovna medijska informacija o vsebini ankete in projekta je objavljena na: http://www.rtvslo.si/sport/preostali-sporti/kaksen-je-vas-vsakdan-in-kaksno-je-vase-gibanje/278514.

Anketa je dostopna na: