Slovenija v Bologni v kategoriji digitalnih aplikacij z e-slikanico oziroma interaktivno pravljico Gone Wishing

Na letošnjem sejmu knjig za otroke v Bologni zastopa Slovenijo v kategoriji digitalnih aplikacij e-slikanica oziroma interaktivna pravljica Gone Wishing, avtorja Luke Lorencija in ilustratorja Mateja Jenka, ki je nastala v sodelovanju s programerjem Oskarjem Moharjem in ekipo Fi Production.

Aplikacija nas popelje v svet duhov, škratov in ostalih pravljičnih bitij, ki imajo veliko opravka z uresničevanjem naših želja, ko upihnemo svečke na rojstnodnevni torti ali ko vržemo kovanec v vodnjak želja. Glavni junak je majhen duhec iz svetilke Jacob, ki mu še nikoli ni uspelo izpolniti kakšne želje in je naenkrat postavljen pred dejstvo, da se njegov oče poslavlja od aktivnega položaja vrhovnega izpolnjevalca želja (iz družine legendarnih izpolnjevalcev želja), od njega pa pričakuje, da ga bo nasledil. Pot skozi zgodbo je polna presenečenj in mini iger, v katere se lahko bralci aktivno vključujejo.

Gone Wishing je že na voljo v trgovini Applovih aplikacij. Zaenkrat le v angleščini, nemščini, španščini in kitajščini, avtorji pa obljubljajo, da bo v kratkem na voljo tudi v slovenščini.

Več na:

Objavil/-a: I.s.
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...