Google Summer of Code 2012 in slovenski projekti

Študenti, ki za letošnje poletno delo še ne veste, kje bi počitniško delo opravljali, se lahko tudi letos odločite za sodelovanje pri Googleovem projektu Summer of Code 2012.

Z uspešnim prispevanjem k projektu vas Google poplača s 5000 dolarji, delodajalci pa poleg življenjepisa kot referenco zelo radi pogledajo tudi vaš Github profil ali – prispevke k odprtokodnim projektom, kakršni so na voljo v okviru Google Summer of Code.

Med projekti je letos kar nekaj takih, pri katerih lahko z mentorji sodelujete v slovenščini:

  • Orange, orodje za podatkovno analitiko, kjer lahko delate na podatkovnem rudarjenju, strojnem učenju in vizualizaciji podatkov,
  • wlan slovenija, odprto brezžično omrežje Slovenije, kjer lahko med drugim izbirate na delu od omrežnega nivoja do programiranja spletnega vmesnika in vizualizacije omrežja z JavaScriptom v brskalniku,
  • libcloud, knjižnica v Pythonu, namenjena abstrakciji različnih ponudnikov storitev v oblaku, kjer so kot možni projekti ponujeni podpora novim storitvam ali npr. vmesnik prek ukazne vrstice.

Zgoraj so omenjeni zgolj predlogi – lahko podate tudi svojega, ki pa ga je potrebno oddati do 6. aprila. Priporočeno je, da se potencialni študent prijavi čimprej z okvirno prijavo, da ne zamudi prijavnega roka, vsaj do 6. aprila pa je prijavo možno še popraviti oz. izboljšati.

Potrebno znanje je precej odvisno od podanega predloga, ni pa potrebno, da so predlogi obsežni ali zelo zahtevni, predvsem gre za to, da so za vas izvedljivi.

Avtor novice sodeluje pri projektih Orange in wlan slovenija. V kolikor smo še kak projekt, pri katerem lahko sodelujete tudi v slovenščini, pozabili omeniti, nas opomnite v komentarjih.

Vir: Slo-Tech