Wazzub.info je prevara

Zadnje čase je po raznih forumih opaziti čedalje pogostejše pojavljanje vabil na najnovejši spletni iskalnik Wazzub.info, ki naj bi poleg enostavnega iskanja omogočal tudi zaslužek. A previdno, saj je Wazzub.info v resnici prevara.

Wazzub.info je klasificiran kot ugrabitelj spletnih brskalnikov. Gre torej za program, ki spremeni nastavitve spletnih brskalnikov tako, da prikazujejo stran Wazzub.info, pri čemer ustvarjalci služijo s prikazovanjem oglasov.

Računalnik se s programom Wazzub.info okuži s pomočjo Trojanskega virusa, katerega ponavadi dobimo z obiskovanjem že okuženih spletnih strani ali nalaganjem datotek iz nepreverjenih virov. Ko se računalnik okuži, se bo z vsakim zagonom računalnika program avtomatsko zagnal, obenem pa zablokiral delovanje antivirusnih programov. Prikazalo se bo pop-up okno, ki bo uporabnika poskušalo prestrašiti z lažnimi poročili o virusih in ga pozivalo k nakupu Wazzub.info programa, ki naj bi se znebil zlonamernih kod, ki so okužile njegov računalnik.

Programa se je potrebno čimprej znebiti, saj lahko povzroči izgubo podatkov, spremembo nastavitev brskalnikov, upočasnjeno delovanje računalnika in internetne povezave in podobno.


Vir in foto: