Srečanje Slovenske iniciative za nacionalni grid

V sredo, 11. aprila 2012, je srečanje Slovenske iniciative za nacionalni grid. Srečanje je ob 11. uri v prostorih Arnesa na naslovu Tehnološki park 18 v Ljubljani.

Od zadnjega srečanja se je slovensko omrežje grid povečalo za več novih centrov, nekaj obstoječih gruč pa je v zadnji tehnični fazi vključevanja. V omrežje je vključeno veliko število novih procesnih in diskovnih enot, uporabnikom pa omogoča tudi uporabo omrežnega diskovja in hitrih povezav med računskimi vozlišči (HPC). Zaživela je tudi slovenska splošna virtualna organizacija, s katero omogočamo posameznikom dostop do kapacitet slovenskega omrežja.

Tokrat bomo na srečanju predstavili novosti v slovenskem omrežju, trende v evropskem razvoju na področju omrežnega računalništva (vmesne opreme grid ter sorodnih tehnologij: HTC, HPC, cloud computing ipd.) ter nekaj primerov uspešne uporabe slovenske infrastrukture.

Na srečanje iniciative, obveščanje in vključitev uporabnikov ter svojih računskih središč v nacionalno omrežje vabimo vse zainteresirane organizacije. Predstavili vam bomo možnosti za razvoj slovenskega računskega omrežja ter integracijo raziskovalnih centrov v nacionalna, evropska in druga mednarodna omrežja. Srečanje bo služilo tudi kot forum za izmenjavo podatkov in mnenj ter vzpostavitev novih navezav med obstoječimi središči in kapacitetami.

Več podatkov:

Objavil/-a: Arnes
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...