Dnevi slovenske informatike 2012 so končani

Devetnajsta konferenca Dnevi slovenske informatike se je v sredo, 18. aprila končala.

V tridnevnem programu je 361 udeležencev lahko spoznalo vrhunske tuje vabljene predavatelje v plenarnem programu, več kot 10 uglednih slovenskih vabljenih predavateljev in poslušalo več kot 140 predavanj v različnih tematskih sklopih. Program so popestrila predavanja Davida Buckleya iz Studia Moderna »Vloga IT-ja pri podpori novih načinov vodenja«, Macieja Gruszke iz Oracla »Moving Java Forward« ter Petra Novaka (i-VITES) »IT-informacijska tehnologija – desna roka za manjšo in učinkovito rabo energije«. Udeleženci so lahko prisluhnili Henryu Frankenu (BiZZdesign, The Open Group) in predavanju o poslovno-informacijskih arhitekturah z uporabo TOGAF® in ArchiMate. Zadnji dan konference je Tomaž Štolfa iz podjetja vox.io predstavil izkušnje, ki si jih je mlada ekipa nabrala od ustanovitve podjetja do danes. Potekale so pestre razprave na okroglih mizah »Ali je slovenski IKT sektor v krizi?« in »Ekonomska kriza in zdravstveni sistem: priložnosti za IKT«, udeleženci pa so lahko obiskali tudi delavnico o certificiranju ECDL.

Za najboljši študentski projekt 2012 je bil izbran projekt »H2OME« Mihe Grešaka in Boštjana Arzenška iz Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (UM).

Drugo nagrado je prejel Anže Časar iz Fakultete za računalništvo in informatiko (UL) za projekt »Programsko orodje za vodenje projektov po metodi Scrum«, tretjo nagrado pa je prejel projekt »Kriptiranje podatkov na Dropboxu«, ki ga je predstavil Jernej Flisar iz Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (UM). Tekmovanje je pokazalo, da imajo mladi izvirne ideje in so za njihove rešitve motivirani, s tem pa nam dajejo vzpodbudo in potrditev, da je tudi informatika ena izmed uspešnih poti iz krize. Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.


Vir in več podatkov:

Objavil/-a: Dsi
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...