Ekipa Osmosis gre v Avstralijo!

Na tekmovanju Imagine Cup 2012 je zmagala ekipa Osmosis, pod vodstvom prof. dr. Matjaža B. Juriča iz Fakultete za računalništvo in informatiko.

Ekipa Osmosis je najbolje predstavila svojo inovativno socialno platformo za ciljno dobrodelnost in zmagala na tekmovanju. Poleg finalnega nastopa julija v Sydneyu so prejeli še telefone Windows Phone in udeležbo na podjetniškem pospeševalniku ITIME.

Ekipo Osmosis sestavljajo študentje Aleksander Berus in Erol Merdanović s FRI, Juš Milčinski s Fakultete za družbene vede in Luka Vidoni z Ekonomske fakultete. Svojo rešitev je ekipa opisala kot: »revolucionarno dobrodelno platformo. Gre za naslednjo generacijo dobrodelne skupnosti, ki spodbuja aktivno sodelovanje uporabnikov na zabaven način. Spletna platforma je posebej zasnovana za uporabo na področju dobrodelnosti, saj s pomočjo tehnologije 21. stoletja pripomore k bolj učinkovitemu doniranju tako sredstev kot znanja. Inovativen povezovalni pristop omogoča izpeljavo projektov in regionalni razvoj tistih delov sveta, ki to najbolj potrebujejo.«

Projekt je opisan na njihovi spletni strani, lahko pa jih spremljate tudi preko Facebooka, Twitterja ali Google+.

Iskrene čestitke in srečno ter uspešno pot v Sydney!

Vir: FRI, Ljubljana