2. Windows Hackaton je končan

V Mladinskem centru Brežice je od 9. do 11. maja 2012 potekal 2. Windows Hackaton.

Tokratni dogodek je bil v znamenju števila dve, saj je Microsoft že drugič predstavljal nagradno tekmovanje izbiranja najboljših slovenskih aplikacij za mobilne telefone, že drugič so gladiatorji "high techa" areno zamenjali z udobnim naslonjačem in se med seboj pomerili v 24-urnem razvoju aplikacij, že drugič zapovrstjo so se dobili v Mladinskem centru Brežice, za atraktivne nagrade, ki jih najboljšim dvojicam podarjata Nokia in Simobil, pa so se potegovali v dveh kategorijah.

V kategoriji Microsoft so tekmovalce v razvijanju aplikacij za Windows 8 in Windows phone 7 čakale naslednje nagrade:

  • 2 x tablica Windows 8 + NT-konferenca, 4 dni,
  • 2 x Nokia Lumia 800, 
  • MESTO: 2 x Nokia Lumia 710.

V kategoriji Orto app, kjer so tekmovalci razvijali aplikacije na temo digitalne revolucije v glasbi, pestrega študentskega življenja ali upravljanja svojega denarja, pa je podjetje Simobil zmagovalcu podarilo:

  • Nokio Lumia 710 + 2 leti naročnine na paket ORTO SMART
  • 1 leto naročnine na paket ORTO SMART
  • pol leta naročnine na paket ORTO SMART

Ker so pričakovali na 2. Windows Hackatonu 2x več udeležencev, so zakupili 2x večji prostor v Mladinskem centru Brežice, priskrbeli 2x večjo količino brezplačne hrane in pijače, naročili 2x večjo količino brezplačnih redbullov in pripravili 2x več aktivnosti.

Na večerni zabavi so lahko udeleženci na dobrodelni dražbi na temo Pimp my bike v majhnih skupinah pokazali vso svojo kreativnost in domiselnost, nato pa sproščali energijo ob ekskluzivnem koncertu skupine Srečna mladina.

Slike iz dogodka:

O nagrajencih bomo še pisali, najavo dogodka a ste lahko zasledili