Sodelavci E-šolstva skozi delavnice o novostih in načrtih

Sodelavci projekta E-šolstvo so se v okviru NT konference Portorožu (21.5.2012) srečali na delavnicah in predavanjih ter v predavalnicah Aurora (1,2,3) preživeli deževen obmorski dan.

Med številnimi novostmi, pogovori in napovedmi marsikoga močno zanima informacija o prihodnosti projekta. Tako so se svetovalci vodstvu, regijski vodje in drugi, v delavnci praktično preizkusili z načinom in možnostmi izbire ter načrtovanja aktivnosti v vzgojno izobraževalnih ustanovah za prihodnje šolsko leto. Simulirali so načrtovanja na zavodih in regijska usklajevanja ter spoznali pomembnost dela udeležencev v procesu. Končna ugotovitev je vsekakor bila, da je v prvi vrsti potrebno veliko sodelovanja, da o dobri volji ne govorimo.

Med tistimi, ki jih je privabila predavalnica za tehnično podporo, je tekla beseda o možnosti uporabe virtualnih namizij z virtualnimi učilnicami v šolstvu, o čemer pišemo v posebnem prispevku. Vsekakor pa je, ne glede na tehnični in programsko ozadje velik del prihodnosti tudi v tem.

Delovni dan je bil poln novosti, po uradnem delu v predavalnicah pa so si udeleženci ogledali še predstavitve na razstavnem delu, ki pa je prav zaživel šele naslednji dan.

Ob fotografijah v tem prispevku si lahko pogledate še kakšno iz delavnic, predavanj, predstavitev in vmesnih oddihov na prostem: