OTS 2012 – 17. konferenca – sodobne tehnologije in storitve

V Mariboru (objekt G2 Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, na Smetanovi ulici 17) bo 13. in 14. junija 2012 že sedemnajsta konferenca OTS – sodobne tehnologije in storitve.


O konferenci je prof.dr. Marjan Heričko, predsednik sedemnajste konference OTS 2012zapisal:

"Vsak dan smo soočeni z množico podatkov in informacij, na osnovi katerih sprejemamo svoje odločitve v poslovnem in tudi zasebnem življenju. Kot informatiki imamo privilegij, da lahko aktivno sooblikujemo informacijske rešitve in storitve, hkrati pa tudi odgovornost, da že tako zahtevnih vsakodnevnih izzivov in odločitev s svojimi projekti in dosežki dodatno ne otežimo. Zato je pomembno, da sledimo idejam uporabniško naravnanega razvoja storitev in aplikacij; da gradniki storitvenih arhitektur izhajajo iz poslovnih ciljev, strategij in procesov; da so storitve ne le varne in zanesljive, temveč tudi medsebojno povezljive in interoperabilne ter dostopne preko različnih kanalov in naprav; da razen razvoju posvetimo skrb tako oblikovanju kot udejanjanju pravil in politik upravljanja informacijskih virov in storitev ter nenazadnje – da kljub realnim omejitvam, povezanim z zatečenimi sistemi in rezultati preteklih investicij, spodbujamo kulturo inovacij in nenehnega razvoja!

Informacije, ki jih zagotavlja sodelovanje na konferencah OTS, so nam že mnoga leta pri tem v veliko pomoč, zato tudi letos vljudno vabljeni k izmenjavi znanj in izkušenj o sodobnih tehnologijah, pristopih in storitvah!"

Povezava: