Svetovni zagon IPv6 – tokrat za stalno

Do 6. junija 2012 bo v okviru »Svetovnega zagona IPv6« večina vodilnih ponudnikov internetnih storitev in izdelovalcev omrežne opreme za stalno poleg protokola IPv4 omogočila tudi protokol IPv6, ki je ključen za nadaljnjo širitev interneta. Mejniku v zgodovini interneta se bodo tako pridružili Cisco, AT&T, Google, Facebook in drugi, med njimi tudi Arnes, ki uporabnikom dostop do večine storitev preko IPv6 omogoča že daljši čas.

»Število naslovov IPv4 je omejeno, število naprav, ki se povezujejo v internet, pa je vsak dan večje. IP-naslov je kot telefonska številka – če je nimate, vas ne morejo poklicati. Če si vsa IPv4-omrežja, torej ves današnji internet, predstavljamo kot eno samo kapljico vode, potem lahko število vseh IPv6-omrežij ponazorimo kot manjše jezero« pojasnjuje Matjaž Straus Istenič, sodelavec Arnesa in eden izmed pionirjev vpeljave protokola IPv6 v Slovenijo.

V Sloveniji se prehoda na novi protokol lotevamo složno v okviru iniciative Go6, katere strateški partner je tudi Arnes. Zato ni naključje, da Slovenija po nekaterih kazalnikih velja za eno vodilnih v vpeljavi novega protokola. Pripravljenost vaše povezave in računalnika nanj lahko preverite tudi sami preko spletne strani Test-IPv6, hkrati pa vas vabimo k ogledu kratkega predstavitvenega filma o IPv6, ki smo ga pripravili na Arnesu.

Vse, ki imate H.323-video konferenčno opremo, na ta dan vabimo tudi k udeležbi na Megakonferenci v6. Na njej si boste lahko ogledali zanimive predstavitve s področja raziskovanja in izobraževanja ter hkrati pripomogli soustvariti največjo IPv6-video konferenco do sedaj.

Vir: Arnes, 4.5.2012

Objavil/-a: Arnes
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...