Preizkusimo delovanje virtualnega namizja z virtualnimi učilnicami in programi za uporabo v osnovni šoli, gimnaziji in računalniški šoli

Na nedavni NT konferenci v Protorožu je tekla beseda tudi o uporabi virtualnih namizij z virtualnimi učilnicami v šolstvu.

Predstavljena je bila rešitev tehnične ekipe E-šolstva s partnerji na področju uporabe virtualnih namizjih – VDI v novih virtualnih učilnicah. Konkreten primer postavitve in delovanja VDI za potrebe osnovnih šol in vrtcev, srednjih šol in tehniške računalniške šole.  

Konferenca je za nami, virtualno namizje in aplikacije, tudi takšne, ki jih na sodobnejših računalnikih ne moremo zaganjati, pa še lahko preizkusimo. Tehnična ekipa namreč želi skozi obremenitve in rabo ugotoviti, koliko je njihova rešitev primerna, kje se lahko zatika ali morda sistem celo "počepne".

Tehnična ekipa je rešitev postavila na XenCitrix tehnologiji, virtualno namizje pa bo odprto za testiranje do konca koledarskega leta 2012, ko bo gotovo znano, kako se je rešitev obnesla.

Testni računi za dostop in hitra navodila:

http://xenapp.comtron.si  – nato install in prenos Citrix "odjemalca" za izbran operacijski sistem (hitri dostop za OS Windows – http://www.citrix.com/English/ps2/products/product.asp?contentID=1689163).

Uporabniška imena ter gesla za posamezne šole za testiranje:

Gimnazija

  • uporabniško ime: gimnazija
  • geslo: gimnazija

Računalniška šola

  • uporabniško ime: racunalniskasola
  • geslo: racunalniskasola

Osnovna šola-vrtci

  • uporabniško ime: solavrtec 
  • geslo: solavrtec