Ujemite domišljijo učencev in ob pomoči IKT matematiko naredite resnično

Po mnenju G. Richarda Englisha, izrednega profesorja britanske Univerze Hull, lahko učence bolj zainteresirate za matematiko tako, da jo poučujete na zabaven način ter jo povežete z njihovim vsakodnevnim življenjem. Richard English je imel predavanje prvi vikend v juniju, ko se je v portugalski Lizboni 100 eTwinning osnovnošolskih učiteljev zbralo, da bi prisostvovali Delavnici za strokovno izpopolnjevanje, ki jo je organizirala portugalska Nacionalna svetovalna služba. Tema delavnice je bila IKT in matematika.

Udeležence sta uradno pozdravila Fernando Egidio Reis, generalni direktor za izobraževanje in João Passarinho z regionalnega direktorata za Lizbono in dolino Tagus. Otvoritveni nagovor je imel  Richard English,  izredni profesor britanske Univerze Hull. G. English je imel zelo informativno in vseskozi provokativno ter zabavno predavanje o tem, kako lahko na ravni osnovnošolskega izobraževanja matematiko naredimo bolj resnično za otroke. Njegovo glavno sporočilo se je glasilo, da je matematika sicer stvar vsakdanjega življenja, da pa se pogosto poučuje na abstrakten način ter je tako na videz ločena od resničnosti. Z domiselno uporabo IKT lahko osnovnošolski učitelji uporabo matematike prikažejo kot zanimivo in pomembno za otrokovo vsakdanje izkustvo. G. English pa je prikazal tudi veliko zelo pomembnih interaktivnih primerov, kako je mogoče to doseči.

Drugi dan delavnice je z uvodom v eTwinning pričela Ga. Anne Gilleran iz Centralne svetovalne službe. Udeleženci pa so se nato razdelili na posamezne skupine za tematske delavnice o eTwinningu in poučevanju matematike v osnovni šoli. Poleg tega, da so se sodelujoči seznanili z glavnimi orodji eTwinninga, kot sta Namizje in Spletna učilnica TwinSpace, so bile delavnice posvečene tudi temam kot so:

  • Scratch – programska oprema za matematiko
  • Robotika
  • Matematična IKT orodja
  • Matematika in intertaktivnost
  • Microsoftova orodja za osnovne šole

Delavnice so se nadaljevale tudi nasledni zaključni dan, vse predstavitve z delavnic pa si lahko ogledate tukaj.

Vir: eTwinning

Objavil/-a: Etwinning
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...