Fotografski natečaj „Evropa v moji regiji“

Evropska komisija je objavila fotografski natečaj "Evropa v moji regiji". Udeleženci lahko sodelujejo tako, da fotografirajo projekt, ki je bil financiran iz evropskih sredstev za financiranje regionalnih razvojnih programov, skupaj s panojem oz. napisom s podatki o financiranju in zastavo EU.

Natečaj poteka na Facebook strani Evropske komisije, kamor lahko udeleženci naložijo svoje fotografije v dveh kategorijah:

  • kategoriji „Moj projekt", namenjeni organizacijam, ki so za svoje projekte prejela evropska denarna sredstva (tj. iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ali Kohezijskega sklada), in
  • kategoriji „Očividec", namenjeni vsem prebivalcem v EU, ki opazijo uspešno izveden projekt v njihovi ali sosednji regiji.

V vsaki kategoriji bosta izbrana dva zmagovalca; enega bodo izbrali obiskovalci spletnega mesta (glasovanje bo potekalo od 27. avgusta do 7. septembra 2012), drugega pa bo med preostalimi fotografijami izbrala žirija. Zmagovalca natečaja bosta prejela bon v vrednosti 1000€ za nakup fotografske opreme in izlet v Bruselj za dve osebi v času Evropskega tedna regij in mest (8 .- 11. oktober 2012).

Rok za oddajo fotografij je 27. avgust 2012, razglasitev zmagovalcev pa bo potekala oktobra v Bruslju na Evropskem tednu regij in mest.

Vse dodatne informacije o natečaju, prijavi in načinu sodelovanja ter galerija objavljenih fotografij so na voljo na Facebook strani:

Za aktualne novice spremljajte objave @EU_Regional na Twitterju.

Vira: Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Eurodesk Slovenija