V središču pozornosti je Turčija

V sklopu tednov eTwinning boste mnogi aktivno iskali partnerje, s katerimi bi lahko začeli izvajati projekt. Toda ali ste že kdaj pomislili na partnersko šolo iz Turčije?

5 dobrih razlogov za povezovanje s Turčijo

  • Pustolovščina! Turčija je privlačna zmes vzhoda in zahoda, preteklosti in sedanjosti, eksotičnega in naprednega, skratka dinamičen kulturni mozaik, ki čaka, da ga raziščete. . .
  • Širok izbor! Ker je na eTwinningu prijavljenih že skoraj 30. 000 učiteljev, Turčija nudi zares velike možnosti za povezovanje.
  • Zavzetost!  Turški učitelji si vneto prizadevajo svojim učencem podati najboljšo možno izobrazbo.
  • Entuziazem!  Turške učitelje zelo zanima življenje v drugih evropskih državah, zato so zavzeti partnerji pri kulturni izmenjavi, ki jo omogočajo projekti eTwinning.
  • Gostoljubnost! Turki sodijo med najbolj gostoljubne ljudi na svetu, zato vas bodo toplo pozdravili, pa naj bo to po spletu ali v obliki osebnega srečanja.

Projekti za pokušino

V zadnjih nekaj letih smo si lahko ogledali nekaj zelo navdušujočih projektov, v katerih so sodelovale turške šole. 

Seveda jih je preveč, da bi lahko vse našteli na eni strani, vendar pa vam tu predstavljamo šest projektov, da bi vam vzbudili tek za pokušino!

Izmir Spoznavanje

Izmir pogosto označujejo tudi kot ‘biser Egejskega morja’. To je čudovito mesto,’s ki se nahaja na zahodni obali Turčije.  Izmir je dom Funde Gulenser in njenih učencev iz osnovne šole Büyükçigli,  ki so si s pomočjo svojega projekta Building-up on Differences (Gradimo na razlikah), v katerem so sodelovali tudi učitelji in učenci iz Italije in Francije, izmenjavali informacije o svojem vsakdanjem življenju.

Več o njihovem delu lahko izveste v Galeriji projekta

Še več o možnostih sodelovanja na strani:

Objavil/-a: Etwinning
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...