150 prijavljenih na Hackathona v Mariboru in Ljubljani. Slovenska dogodka se pridružujeta več kot 110 dogodkom po vsem svetu

Iščemo inovativne ideje za mobilne aplikacije nove generacije

Tridnevna hackathona, ki bosta ta konec tedna potekala v Mariboru (Zavod Antona Martina Slomška) in Ljubljani (Tehnološki park Ljubljana), sta namenjena ustvarjalnim študentom in dijakom, ki imajo inovativne ideje za mobilne aplikacije. Cilj dogodka je izdelati mobilno aplikacijo, ter se tako pripraviti na sodelovanje v svetovnem študentskem tekmovanju Imagine Cup in ITIME+ pospeševalniku idej.

 

Zapolnjena vsa razpoložljiva mesta

Organizatorjem slovenskih Hackathonov je uspelo štiri dni pred pričetkom dogodkov zapolniti vseh 150 razpoložljivih prostih mest na mariborski in ljubljanski lokaciji. Slovenska dogodka sta del svetovne Microsoftove iniciative, v okviru katere bo več kot 15.000 udeležencev na 110 lokacijah po vsem svetu izdelovalo povsem nove generacije aplikacij za operacijski sistem Windows 8.

 

Vznemirljivo tridnevno dogajanje; zabava, kodiranje, ustvarjanje, nagrade

Organizatorji so za udeležence pripravili nepozabno tridnevno dogajanje, na katerem ne bo manjkalo druženja, zabave, poslovnih in tehnoloških vsebin. Na dogodkih bodo prisotni vrhunski strokovnjaki, ki bodo na delavnicah in predavanjih podrobneje predstavili razvoj aplikacij za Windows 8 in udeležencem pomagali pri uresničevanju idej. Dobrodošli so tudi tisti, ki nimajo znanja programiranja; vsak sodelujoč bo lahko predstavil svojo idejo in poskušal navdušiti in pritegniti člane ekipe! Obeta se nepozabni dogodek, kjer se bo delalo, zabavalo, kodiralo in ustvarjalo! Najboljše čakajo lepe nagrade. Vsakemu udeležencu pa obljubljamo nepozabno doživetje!

Tistim, ki se ni uspelo prijaviti na Ljubljanski in Mariborski Hackathon, organizatorji pripravljajo strnjene različice dogodkov v Kranju (23.11), Novem Mestu (28.11) in Novi Gorici (29.11).

 

Priprava na sodelovanje v Imagine Cup in ITIME+

Dogodka sta del pospeševalnika idej ITIME+ in Slovenskega izbora največjega študentskega tekmovanja na svetu Imagine Cup, zato je udeležba lahko hkrati tudi odlična priložnost za oblikovanje uigrane ekipe in temeljito pripravo na prijavo za omenjena projekta.

 

Microsoft zagotovil brezplačne vire za razvoj aplikacij

Mladim razvijalcem s študentskim statusom so na Microsoftovi spletni strani brezplačno na voljo viri, ki so potrebni za gradnjo in razvoj aplikacij za Windows 8, vsi udeleženci prireditev v Ljubljani in Mariboru pa bodo prejeli 6-mesečni brezplačni dostop do storitev v oblakuWindows Azure.

 

Organizatorji

Hackathona v Mariboru in Ljubljani organizira slovenski Microsoft skupaj s partnerji projektov ITIME+ pospeševalnikoma idej in slovenskim izborom tekmovanja Imagine Cup.


Otvoritev dogodka lahko spremljate tudi preko video konference na naslovu: