Javna razprava »THE POWER AND THE INTERNET«

Za in proti, zavod za kulturo dialoga vabi na javno razpravo "The Power and the Internet", ki bo potekala v petek, 23. novembra 2012, ob 12.00 uri na Fakulteti za upravo.

Sodelujoči v razpravi bodo: Tanja Fajon, evropska poslanka; Nataša Pirc Musar, informacijska pooblaščenka; Primož Bratanič, slo – tech.com; Simon Delakorda, Inštitut za elektronsko participacijo; Blaž Golob, Center za razvoj e-upravljanja; Nikolaj Jeffs, Univerza na Primorskem. Razpravo bo vodil Filip Dobranić, Hekovnik&ZIP.

Beseda bo tekla o vlogi interneta kot prizorišča političnega boja in o interesu po obvladovanju interneta. Vprašanja, ki si jih bodo sodelujoči zastavljali, bodo: Čigav je internet, na kakšen način si ga različne skupine prisvajajo in kdo vlada internetu? Ali je svetovni splet res prostor svobode? Kaj lahko naredita »navaden« državljan in državljanka, ko ugotovita, da vprašanja pristojnosti za kršitve na internetu še niso rešena, hkrati se pa rešujejo mimo državljanov in v skoraj popolni tajnosti? Kako lahko državljani in državljanke vplivamo na prihodnost globalnega spleta, njeno (ne)regulacijo in (ne)nadzor?

Spletni video prenos razprave bo potekal na:

Povezava: