Seminar v okviru programa Vseživljenjsko izobraževanje

eJournalizm – Čezmejno izobraževalno sodelovanje z uporabo spletnih orodij, seminar “Polnočno sonce”

eJournalism – Educational Collaboration Across Borders Using Web based Tools The "Midnight Sun" Course

Kdaj in kje?
Od nedelje 9.6.2013 do sobote 15.6.2013 v Inari, (Laponska) blizu jezera Inari, enega največjih jezer Finske. Resnično 24 ur dnevne svetlobe …

Kaj je cilj seminarja?

Cilj seminarja je, naučiti se, kako uporabljati spletno okolje eJournal pri mednarodnih projektih. Organiziramo tudi delavnice, na katerih boste spoznali, kako ustvariti preprosta avdio in video gradiva. Naučili se boste tudi, kako uporabiti videokonferenco v okviru mednarodnega projekta.

Vsa omenjena orodja in spretnosti pomembno vplivajo na dvig kakovosti mednarodnih projektov.

Cena seminarja

Seminar je uradno priznan v okviru nacionalnih agencij (Comenius), kar pomeni, da morate prošnjo za financiranje v roku poslati na vašo nacionalno agencijo (CMEPIUS za Slovenijo).

Kdo se lahko prijavi?

Ciljna skupina: vsi učitelji (osnovnih in srednjih šol), ki imajo osnovna IKT znanja (urejevalnik besedil, brskanje po internetu).

Več informacij najdete na spodnjem naslovu:

http://ejournal.eduprojects.net/lapcom2

What is the procedure to apply?

1. Najprej se morate pred-registrirati za seminar. Na tem naslovu: 
http://ejournal.eduprojects.net/lapcom2/  najdete vse potrebne informacije, kako se pred- registrirati. Kliknite na Course Info in preberite članek 1.

2. Organizator vas z e-pošto obvesti o potrditvi pred-registracije. Pomagali vam bodo, če bo potrebno, tudi pri izpolnjevanju on-line obrazcev za prijavo.

3. Povežite se z nacionalno agencijo (CMEPIUS). Izpolniti bo potrebno uradni obrazec za prijavo na ta seminar in ga v roku poslati skupaj s pred-registracijsko potrditvijo organizatorja na NA (CMEPIUS).

Naslov: http://www.cmepius.si/

Rok prijave je 16. Januar 2013. Pričakujemo, da bodo uradni obrazci za leto 2013 dostopni na spletnih straneh NA šele v decembru, lahko pa si ogledate obrazec za leto 2012 in vnaprej pripravite svoje odgovore na vprašanja, saj v ovem obrazcu ne bo veliko novosti. O tem se lahko podrobneje pozanimate na CMEPIUSu.

4. Organizator tudi prosi, da ga, takoj ko dobite obvestilo odobritvi iz NA, o tem obvestite.

S spoštovanjem

Ludo Mateusen
mateusen@chello.nl

(pripravila Viljenka Šavli)