Podeljena tudi nagrada netko 2012 za najbolj prijazno spletno vsebino za otroke

Na Gospodarski zbornici Slovenije je 21.11.2012, potekala slavnostna podelitev nagrade netko 2012. Podeljene so bile nagrade v sedmih kategorijah in dve posebni nagradi netko.

Nagrado netko podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije – Združenje za informatiko in telekomunikacije v sodelovanju s Centrom za varnejši internet SAFE-SI. Namenjena je podjetjem, ustanovam, uradom, skupnostim ter posameznikom, ki izstopajo s kakovostjo svojih spletnih digitalnih projektov.

Nagrada je bila podeljena v sedmih kategorijah, izbrani sta bili tudi agencija leta in najboljša stran po izboru uporabnikov – glas ljudstva. Lovoriko agencije leta si je prislužila ekipa podjetja Enki, ki je v skupnem seštevku zbrala največ točk. V kategoriji Mobilne aplikacije, ki je bila letos predstavljena prvič, je svojega spletnega oskarja netko 2012 osvojila ekipa podjetja ZAKI d.o.o. z mobilno aplikacijo 3volutiongame.

Center za varnejši internet SAFE-SI je letos že tretje leto zapored sodeloval pri izboru najbolj prijazne spletne vsebine za otroke. Letošnjo nagrado v tej kategoriji prejme:

  • Naslov spletne strani: www.primavoda.si
  • Lastnik: JP VODOVOD-KANALIZACIJA
  • Izvajalec: ENKI d.o.o.

Spletno mesto primavoda.si se od vseh prijavljenih najbolj približa ciljni publiki otrok in ponuja izobraževalne vsebine na otrokom prijazen in zanimiv način. Po vseh kriterijih je izdelek brez pripomb. Poučen in uporaben, na premišljen način osvešča, promovira in širi meje vedenja otrok o tako pomembni dragocenosti, kot je voda. Spletna vsebina je primerna za ciljno publiko, izobraževalna, obiskovalca spodbuja k akciji in razmišljanju o okolju ter svojem ravnanju z vodo. Izdelek je tudi s tehničnega vidika brezhiben.

Ostale nagrajence si lahko ogledate na naslednji povezavi.


Vir in foto: