Eurydice je posodobila akademske koledarje

Kdaj se v Latviji začne šolsko leto? Kdaj se šolsko leto konča v Avstriji? Kdaj se učenci odpravijo na jesenske počitnice v Nemčiji?

Če načrtujete prihodnje počitnice ali da boste en semester študirali v tujini vam bo posodobljeni letni pregled evropskih šolskih in akademskih koledarjev za leto 2012/13, ki ga izdaja Eurydice, v veliko pomoč!

Šolski koledar vsebuje podatke o dolžini šolskega leta v posameznih državah ter o začetku in koncu vsakega posameznega šolskega leta, poleg tega pa vsebuje tudi podatke o začetku in dolžini šolskih počitnic. Šolski koledar zajema tako osnovno, kot tudi srednje izobraževanje.

Akademski koledar vsebuje podatke o strukturi akademskih let v posameznih državah (začetku leta, dolžini semestrov, počitnicah in izpitnih rokih). Označene so tudi razlike, ki so odvisne od vrste (univerzitetnega ali neuniverzitetnega) študijskega programa.

Eurydicina letna posodobitev šolskih in akademskih koledarjev je na voljo v angleščini ter vsebuje informacije za leto 2012/13 za 27 članic EU, Hrvaško, Islandijo, Lihtenštajn, Norveško, Švico in Turčijo.

Če želite dodatne informacije lahko obiščete Eurydicino stran dejstva in številke. Poleg tega pa vam omrežje Eurydice nudi informacije o evropskih izobraževalnih sistemih in politikah.

Omrežje Eurydice je sedaj tudi na Facebooku – spremljajte obvestila o vseh publikacijah, ki jih izdaja Eurydice ter novice in zanimiva dejstva povezana z evropskim izobraževanjem.

Vir: Eurodesk, 29.11.2012

Objavil/-a: Eurodesk
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...