Tekmovanje iz robotike

Nekaj učencev Osnovne šole Bistrica ob Sotli je imelo pestre počitnice med božičem in novim letom, saj so se aktivno pripravljali na tekmovanje First lego league v Sloveniji oz. Tekmovanje ekip z roboti.


Tekmovanje je sestavljeno iz štirih delov:

  • tekme robotov, kjer mora ekipa sestaviti svojega robota in ga sprogramirati, da opravi v naprej določene naloge,
  • tehničnega intervjuja, v katerem učenci razložijo sestavo robota, strategije, ki so jih uporabili pri programiranju ter njihove inovativne rešitve,
  • projekta, raziskovalno nalogo, katere letošnji naslov je bil Rešitev za starejše ter
  • vrednot, kjer sodniki ocenjujejo sodelovanje med ekipo.

Pri tekmovanju so poudarjene vrednote, sodelovanje in spoštovanje med ekipo in ostalimi tekmovalci. Kvalifikacije vzhodnega dela Slovenije, torej skupine A, je potekalo v soboto, 5.1.2013, v Gorišnici pri Ptuju. Učenci so bili izredno motivirani in navdušeni nad tekmovanjem. Iz vsake kvalifikacijske skupine se naprej uvrsti pet ekip, štiri ekipe gredo v "čakalnico". Ko so znani rezultati kvalifikacijske skupine B, gredo izmed osmih skupin, ki so v "čakalnici", štiri boljše ekipe naprej. Ekipa Osnovne šole Bistrica ob Sotli se je uvrstila na 7. mesto, kar pomeni, da morajo počakati na rezultate kvalifikacij skupine B. Držimo pesti, da jim bo uspelo!

Ekipo ROBOBOS sestavljajo učenci: David Žuraj, Jaka Kunst,  Staš Kunej, Gašper Reher, Leon Čepin, Vid Hohnjec ter pomoč nežnejšega spola Nine Ulčnik in Urške Vahtarič,  trener Stane Dragovan in mentorica Andreja Mihelin.

Poglejte si tudi filmček s tekmovanja: Tekmovanje iz robotike