Seminar Kaj delam in kaj za to izberem?

V Ljubljani poteka 24-urni seminar za rabo družabnih omrežij pri pouku. Cilji seminarja so spoznati družabna omrežja, ki jih učenci in dijaki najpogosteje uporabljajo; usposobiti se za vešče delo v družabnih omrežjih; ugotoviti, katera družabna omrežja, koliko in na kakšen način so uporabna za učiteljevo poučevanje in učenčevo učenje. Pred prihodom na seminar so morali udeleženci ovrednotiti nekatera družabna omrežja in ocene oddati v spletno učilnico.

V uvodu seminarja so udeleženci poslušali predavanje Andreja Tomšiča, namestnika informacijskega pooblaščenca, o varnosti v oblaku in načelnih ter konkretnih prednostih in pasteh komuniciranja v spletnih omrežjih in oblaku.

V nadaljevanju seminarja so udeleženci, ki sta jih vodila Maja Vičič Krabonja in Amela Beganović Sambolić, ustvarjali gradiva v oblaku. Po samostojnem delu v spletni učilnici se bodo v živo spet srečali prihodnji teden. Eden od ciljev seminarja je tudi ponuditi praktične in preskušene didaktične dejavnosti za učence in dijake.

Fotografije:  Amela B. Sambolić