Genij – da Vinci (Da Vinci – The Genius) – svetovna potujoča razstava

Vabimo vas, da organizirano obiščete svetovno potujočo razstavo Genij – da Vinci (Da Vinci – The Genius), ki bo na Gospodarskem razstavišču od 15. februarja do 12. maja 2013.

Ta izjemna razstava je primerna za vse starostne skupine. Še posebej jo priporočamo družinam in šolam, saj ne omogoča samo fascinantnega vpogleda v um genija, ampak nas sooča z osnovnimi znanstvenimi in umetniški načeli, ki jih je odkril. Za šole so pripravljeni posebni delovni zvezki na dveh zahtevnostnih stopnjah, ki jih bomo šolam poslali v naprej po elektronski pošti. Razstava je opremljena z napisi, tako da sama vodi obiskovalca, vendar je za skupine možno naročiti tudi vodenje, prilagojeno starosti obiskovalcev.

Le kdo ne pozna Leonarda da Vincija, enega največjih genijev v zgodovini človeštva? Izjemnega umetnika, a tudi izumitelja, znanstvenika, raziskovalca človeške anatomije, inženirja, arhitekta in filozofa! Razstava Genij – da Vinci nudi vpogled v um genija, katerega moto je bil Znati videti, saj se je učil z opazovanjem.

Mednarodno potujočo razstavo Genij – da Vinci, ki so jo so zasnovali Grande Exhibitions (Avstralija), The Anthropos Foundation (Italija) in Pascal Cotte (Francija), si je v šestih letih ogledalo več milijonov ljudi v več kot 40 mestih po vsem svetu, od Ria de Janeira do Tokia, od San Francisca do Moskve. Največja svetovna razstava o da Vinciju obsega prek 200 fascinantnih, interaktivnih in poučnih eksponatov.

Related Files