BIBLOS E-knjižnica kmalu na voljo članom Mariborske knjižnice

Testni dostop do elektronskih knjig slovenskih založb na spletnem servisu BIBLOS od marca do konca junija tudi v Mariborski knjižnici. 

Mariborska knjižnica  je ena od desetih slovenskih knjižnic, katere člani boste imeli možnost testirati prvi slovenski spletni servis za izposojo elektronskih knjig slovenskih založb. 

Na spletnem portalu BIBLOS vam bo v času testnega obdobja, od 21. marca do 30. junija 2013, preko oddaljenega dostopa na voljo skoraj tisoč elektronskih knjig, tako leposlovja, kot priročnikov in otroške literature, ki jih boste lahko prebirali na vaših napravah: bralniki z e-črnilom,  tablice, pametni telefoni …. Če tovrstne naprave še ne premorete, vam bodo na voljo elektronski bralniki Biblos kar v naši knjižnici, prilagojeni prav za uporabo servisa BIBLOS.

Za vstop v BIBLOS boste potrebovali veljavno člansko izkaznico Mariborske knjižnice in elektronsko geslo za vstop v Mojo knjižnico sistema COBISS.

Na spletnem naslovu www.biblos.si najdete podrobna navodila za dostop do vseh knjig v spletnem servisu BIBLOS.

Vabimo vas, da se pridružite prvim, ki bodo preizkusili sodoben, privlačen in do uporabnika prijazen način branja – vstopite v BIBLOS in nam povejte svoje mnenje ter na ta način sooblikujte slovenski e-knjižni portal, ki bo od poletja naprej kot e- knjigarna  in kot e-knjižnica na voljo vsem. 

Vir: Mariborska knjižnica