Prijavite se na SIRikt videokonferenčni dan. Prijava za šole do 29. marca 2013.

V okviru konference SIRikt 2013 bo v ponedeljek, 13. maja od 8. ure naprej, potekal že šesti SIRikt videokonferenčni dan. K sodelovanju vabimo predvsem učenke in učence ter dijakinje in dijake ob pomoči mentorjev.

Videokonferenčni dan je največja slovenska videokonferenca. Na njej so od leta 2008 do 2011 učenci in dijaki predstavljali svoje šolske projekte. Od lani je videokonferenčni dan prenovljen, je bolj tematsko orientiran, razdeljen na več sklopov in z večjim poudarkom na interaktivnosti med šolami.


Razpisane teme
so z vsemi podatki objavljene na spletni strani konference. Več o vsebini konference, scenariju dogajanja, načinu prijave in tehničnih pogojih si lahko preberete na povezavi razpisa za videokonferenčni dan.

Vsaka šola se prijavi preko spletnega obrazca najkasneje do 29. marca.

Oglejte si tudi posnetke SIRikt videokonferenčnih dni s preteklih let.

Teme:

  • Nove spretnosti za nove čase
  • Ni vsaka informacija zlato, ki se sveti
  • Pletemo mreže, a nismo pajki
  • Povezujemo svetove, spoznavamo ljudi
  • Nova ideja za groš

V kolikor vam nobena od zgornjih tem ne ustreza, a imate dober predlog in bi želeli imeti svoj izviren sklop, v katerem bi vi bili nosilna šola, hkrati pa ste že dogovorjeni vsaj z dvema do petimi drugimi šolami, ki niso vaše podružnične šole in bi bile v vlogi aktivnih šol vašega sklopa, prosim pošljite opis vaše teme s seznamom sodelujočih šol na sirikt-video(at)sio.si.

Vira in več podatkov:

Tudi v koledarju konferenc in drugih dogodkov na portalu SIO.