18. državno tekmovanje iz znanja geografije

100 osnovnošolcev in 50 srednješolcev se je 18. aprila na OŠ 8 talcev Logatec udeležilo državnega tekmovanja iz znanja geografije. Pravico nastopa so imeli najuspešnejši tekmovalci z devetnajstih območnih tekmovanj.

Po kulturnem programu, v katerem so učenci odplesali ljudske plese in je učenka napravila privlačen geografski oris Logatca in občine, so udeležence pozdravili  Karmen Cunder, ravnateljica šole, Berto Menard, logaški župan, in Danijel Lilek, koordinator tekmovanja.

Tekmovalna pot je vodila od šole, prek trga, skozi stanovanjsko naselje do železniške postaje; nato pa mimo vrtače, vodne črpalke, čistilne naprave ter prek potoka Logaščica in ponora Jačka. Ko so se tekmovalci vrnili z opazovanja terena, so morali opraviti dve nalogi: test znanja o zelenih virih energije oziroma energetski prihodnosti in poročilo o terenskem raziskovanju, pri katerem so morali uporabiti zapiske, ki so jih napravili med terenskim opazovanjem.

V krajši okrogli mizi po tekmovanju so se mentorji pogovorili tudi o spremembah tekmovanja. Ker imajo tekmovalci po objavi informativnih izidov, ki so bili objavljeni dve uri po tekmovanju,  možnost za poizvedbe in pritožbe, bodo uradni rezultati znani  25. aprila.