Del NT konference 2013 na Bledu, namenjen izobraževalnim ustanovam (Microsoft v izobraževanju), v znamenju inovativne pedagogike 1 na 1

Na NT konferenci 2013, ki je bila med 23. in 25. aprilom na Bledu, je bil 23. april namenjen tudi izobraževalnim ustanovam. Udeležili so se ga predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Zavoda za šolstvo ter številni sodelavci v projektu E-šolstvo.

Posebej zanje so bile pripravljene vsebine, ki so danes trend v sodobnem svetu. Tako je bila rdeča nit predavanj in razprav inovativna pedagogika 1 na 1, ki jo v nekaterih šolah izvajajo že kakšno leto, drugje pa se zanjo odločajo in so v pripravah na poučevanje po novih metodah, ki zahtevajo pripravljenega pedagoškega delavca in druge strokovne sodelavce. Na temo sodobne pedagogike so spregovorili na okrogli mizi, svoje skoraj enoletne izkušnje so podali predstavniki Zavoda Antona Martina Slomška iz Maribora,priprave na izvajanje pa je predstavil ravnatelj osnovne šole Bistrica ob Sotli.

Udeležence sta uvodoma pozdravila Biljana Weber iz Microsofta Slovenija in Borut Čampelj iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, med celodnevnim usposabljanjem pa so se srečali s številnimi predavatelji iz domačih logov in tujine.

Tako so svoje izkušnje med drugim delili Kati Tuurala, Andrej Flogie, Magdalena Šverc, Kristijan Perčič, Wim Dierickx, Oliver Zofič, Gregor Repar, Klemen Zupan, Nino Hauptman in Tadej Žlak, na okrogli mizi "Ali smo pripravljeni na 1:1 učenje z napravami v razredu", ki jo je vodil Oliver Zofič iz Microsofta Slovenija pa so sodelovali Radovan Krajnc, Alenka Šverc, Janja Petar Ipšek, Bogomir Marčinkovič in Simona Granfol.

Nekatera predavanja in razprave:

  • Microsoft v izobraževanju
  • Primer vpeljave inovativnih principov poučevanja
  • Izboljšajmo produktivnost pri vsakodnevnih opravilih
  • Vpliv IT Akademije na zaposljivost
  • Inovativna šola in preobrazba šole
  • Ali je vaša šola pripravljena na veliko količino naprav?
  • Prihranite in poenostavite z MultiPoint/VDI računalniško učilnico
  • Kako učinkovito izpeljati prehod iz Windows XP na Windows 8