Prijavi se na poletno šolo FRI

Fakulteta za računalništvo in informatiko (FRI) bo letos že sedmič zapored v času šolskih počitnic izvedla brezplačne delavnice Poletne šole FRI.

Delavnice so namenjene osnovnošolcem, srednješolcem in študentom, ki želijo izpopolniti in nadgraditi svoje znanje s področja računalništva, informatike in razvoja aplikacij. Osnovnošolci, se bodo učili logično razmišljati ter povezovati različne koncepte, dijaki bodo pridobili tudi priložnost pridobiti informacije o fakulteti in študiju iz prve roke, študenti pa lahko svoje znanje dodatno razširijo. Programe pripravljajo  in izvajajo raziskovalci s FRI.

Kot novost smo v letošnjem letu pripravili delavnice za osnovnošolce, saj želimo spodbuditi razmišljanje o računalništvu na malo drugačen način tudi pri najmlajših.

Na FRI bomo letos izvedli naslednje delavnice:


Za osnovnošolce (1. – 5. julij):

  • Računalništvo brez računalnika: šola je namenjena otrokom od četrtega do šestega razreda, ki radi razmišljajo, odkrivajo in sklepajo, pa tudi tečejo in delajo počepe. Delavnica bo potekala brez računalnika.


Za dijake (1. – 5. julij):

  • Programiranje v višji prestavi: spoznavanje novih metod reševanja problemov, delo z algoritmi in grafi ter priprava na računalniško olimpijado IOI ali CEOI.


Za dijake (8. – 12. julij):

  • »Naredil bom kar želiš« ali kako vzgojiti ubogljivega robotka: učenje robotka samostojnega razmišljanja in preživetja v okolju polnem izzivov.
  • Robotki in malinove pite: kako je enostavno s Pythonom in malinovo pito prepričati robotsko roko, da sestavlja kocke ali pospravlja sobo.
  • Pingvini na 42 stopinjah: napredna uporaba operacijskega sistema Linux njegovo ukazno lupino v stilu filma The Matrix.
  • Pimp my Android: razvoj mobilne igrice, pisanje zanimive aplikacije za urejanje vsakdanjih opravil in uporaba vseh čutov našega telefona; od pospeškometra, GPS-a do kamere.


Z
a študente (8. – 12. julij):

  • Poletna šola strojnega učenja: udeležba na računalniškem izzivu in kako se spopasti z njim.

Vse delavnice na Poletni šoli FRI so v celoti brezplačne. FRI sprejema prijave do 10. 6. 2012 na naslov Fakulteta za računalništvo in informatiko, Tržaška 25, 1000 Ljubljana, s pripisom »Za Poletno šolo FRI«.
 

Več informacij o Poletni šoli FRI lahko pridobite na spletu , elektronskem naslovu, telefonski številki 01/47 68 790,784 ali na Facebook strani.

Vir: Fakulteta za računalništvo in informatiko, Ljubljama

Objavil/-a: Fri
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...