FEEL SLOVENIA – študijsko potovanje za mlade blogerje

Mobin, zavod za mobilnost in informiranje mladih, v sodelovanju s SPIRIT Slovenija organizira projekt z mednarodno udeležbo – FEEL SLOVENIA – Youth Media Literacy Programme, ki se bo odvijal med 18. in 23. junijem 2013 v Sloveniji.

Pri projektu bo sodelovalo 6 mladih iz različnih držav, ki bodo odkrivali Slovenijo. Projekt je tudi del programa Evropske prestolnice mladih Maribor 2013. S širjenjem mednarodnih obzorij bodo tako udeleženci na slovenskih tleh poglobili praktično medijsko znanje in ga za večjo turistično prepoznavnost Slovenije aplicirali preko socialnih omrežij.

Namen projekta je izbranim mladim udeležencem iz Avstrije, Nizozemske, Španije, Švedske in Slovenije omogočiti nadgradnjo znanja fotografiranja na terenu in pisanja prispevkov na spletu ter povečati njihovo medijsko pismenost skozi aktivno udeležbo pri spoznavanju in odkrivanju Slovenije.

Udeleženci so bili izbrani s pomočjo partnerskih organizacij iz drugih držav, ki izdajajo Evropsko mladinsko kartico. Mednarodno in medkulturno povezovanje bo mladim udeležencem približalo naravne in kulturne značilnosti Slovenije, ki jih bodo nato s tekstom in fotografijo preko raznih socialnih omrežij približali slovenskim in predvsem tujim bralcem. Mladi popotniki bodo tako sooblikovali turistično prepoznavnost Slovenije in le-to skozi odkrivanje slovenskih značilnosti in krajine preko raznih kanalov približali evropski mladini.


Prispevke udeležencev boste lahko v času projekta spremljali na: